Šťavnaté kuřecí kousky v povidlé omáčce chutnají sladce a výrazně po povidlech. Při podávání zdobíme plátky mandlí. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory nebo vařenou rýži.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Maso si opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme.
V pánvi si rozehřejeme olej, maso opečeme do zlatova.
Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a společně restujeme.
Vložíme povidla, podlijeme trochou vody a vaříme do zhoustnutí.
Podáváme s pečenými brambory nebo vařenou rýží a na talíři posypeme plátky mandlí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 705.74 kcal |
Protein: 44.18 g |
Sacharidy: 34.58 g |
z toho cukr: 29.31 g |
Tuk: 41.80 g |
z toho nas. MK: 9.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3428-kureci-prsa-s-povidly