Kuřecí prsa s povidly

Šťavnaté kuřecí kousky v povidlé omáčce chutnají sladce a výrazně po povidlech. Při podávání zdobíme plátky mandlí. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory nebo vařenou rýži.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej, maso opečeme do zlatova.
  3. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a společně restujeme.
  4. Vložíme povidla, podlijeme trochou vody a vaříme do zhoustnutí.
  5. Podáváme s pečenými brambory nebo vařenou rýží a na talíři posypeme plátky mandlí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 705.74 kcal | Protein: 44.18 g | Sacharidy: 34.58 g | z toho cukr: 29.31 g | Tuk: 41.80 g | z toho nas. MK: 9.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3428-kureci-prsa-s-povidly