Polévka z mletého masa

Tuto polévka zná většina z nás ze školní jídelny, ale doma udělaná je rozhodně lepší. Její výhodou je rychlá příprava.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli společně s mraženou zeleninou. Restujeme.
  2. Přidáme mleté maso, opečeme, zalijeme vodou zhruba 600 ml.
  3. Osolíme, opeříme, vložíme bujón, vegetu a vaříme zhruba 10 minut.
  4. Vejce si rozšleháme a vlijeme do vařící polévky. Necháme projít varem. Podle chuti dochutíme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 290.73 kcal | Protein: 11.15 g | Sacharidy: 8.08 g | z toho cukr: 2.49 g | Tuk: 23.82 g | z toho nas. MK: 5.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3426-polevka-z-mleteho-masa