Karbanátky s listovým špenátem, brambory

Karbanátky se špenátem jsou jemnější a trochu zdravější než klasický smažený karbanátek v trojobalu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Mleté maso si vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou cibuli, vejce a v ruce rozmělněnou majoránku.
  2. Listový špenát si nasekáme na menší kousky a přimícháme k masu.
  3. Přisypeme strouhanku, tak aby nám vznikla konzistence na tvarování karbanátků.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej a pozvolna opékáme z obou stran dozlatova.
  5. Podáváme s vařeným bramborem, čerstvou zeleninou a ozdobíme pažitkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 595.99 kcal | Protein: 22.95 g | Sacharidy: 33.32 g | z toho cukr: 3.53 g | Tuk: 39.48 g | z toho nas. MK: 9.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3424-karbanatky-s-listovym-spenatem-brambory