Zapečené celozrnné těstoviny s květákem

Oblíbené celozrnné těstoviny s květákem můžeme podávat jako hlavní chod, ale i jako jídlo do krabičky na svačinu. Těstoviny chutnají dobře jak teplé, tak i studené.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Vsypeme těstoviny a po chvíli vaření přidáme na kousky nakrájený květák. Společně vaříme do skoro měkka tzv. na skus. Poté scedíme.
  2. Ještě teplé přesypeme do vymazaného pekáče, přidáme kostičky uzeného masa, sůl, pepř, česnek, oregáno, trochu oleje a promícháme.
  3. Zalijeme smetanou a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, pečeme do zlatova.
  4. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a pečeme tak, aby nám sýr vytvořil křupavou kůrku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 432.23 kcal | Protein: 15.84 g | Sacharidy: 43.68 g | z toho cukr: 2.56 g | Tuk: 21.67 g | z toho nas. MK: 11.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3423-zapecene-celozrnne-testoviny-s-kvetakem