Bramborové tyčinky

Bramborové tyčinky jsou křupavé a velmi chutné. Posypat můžeme solí, mákem, kmínem a různými semínky. Příprava je snadná.

Ingredience (5 x porce)

Na potření

Postup přípravy

  1. Vychladnuté brambory oloupeme a na jemném struhadlo nastrouháme do mísy.
  2. Přidáme změklé máslo, sůl, mouku a rukama uhněteme těsto. Pokud je těsto lepivé, přidáme více mouky.
  3. Hotové těsto rozválíme na pomoučněném vále zhruba na 0.5 centimetrový plát.
  4. Ostrým nožem nakrájíme na tyčinky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Potřeme vejcem, posypeme solí, kmínem, semínky a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme 15-20 minut dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 335.10 kcal | Protein: 5.97 g | Sacharidy: 30.71 g | z toho cukr: 0.92 g | Tuk: 20.70 g | z toho nas. MK: 12.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3417-bramborove-tycinky