Jednoduše připravená měkká a šťavnatá krkovice, ke které se hodí jako příloha těstoviny nebo knedlík. Pokud budete podávat s těstovinami, dozdobte strouhaným sýrem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do pekáče na rozkrájenou cibuli. Zalejeme pasírovanými rajčaty.
Přidáme trochu vody, pizza koření a cukr.
Dáme péct na 140 °C na 2,5 hodiny pod poklici.
Vyjmeme plátky masa, omáčku přelijeme do hrnce a důkladně prošleháme tyčovým mixérem. Přidáme rozpůlené olivy a povaříme do změknutí oliv. Můžeme dochutit cukrem a solí.
Současně uvaříme těstoviny nebo ohřejeme knedlík.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 355.13 kcal |
Protein: 27.72 g |
Sacharidy: 26.16 g |
z toho cukr: 20.84 g |
Tuk: 15.23 g |
z toho nas. MK: 3.65 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3416-krkovice-s-pasirovanymi-rajcaty