Krkovice s pasírovanými rajčaty

Jednoduše připravená měkká a šťavnatá krkovice, ke které se hodí jako příloha těstoviny nebo knedlík. Pokud budete podávat s těstovinami, dozdobte strouhaným sýrem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do pekáče na rozkrájenou cibuli. Zalejeme pasírovanými rajčaty.
  2. Přidáme trochu vody, pizza koření a cukr.
  3. Dáme péct na 140 °C na 2,5 hodiny pod poklici.
  4. Vyjmeme plátky masa, omáčku přelijeme do hrnce a důkladně prošleháme tyčovým mixérem. Přidáme rozpůlené olivy a povaříme do změknutí oliv. Můžeme dochutit cukrem a solí.
  5. Současně uvaříme těstoviny nebo ohřejeme knedlík.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 355.13 kcal | Protein: 27.72 g | Sacharidy: 26.16 g | z toho cukr: 20.84 g | Tuk: 15.23 g | z toho nas. MK: 3.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3416-krkovice-s-pasirovanymi-rajcaty