Krásně nadýchaná bábovka, která se vždy podaří. Je vláčná, nemusíte se u ní bát suchosti. Pro obměnu můžete část těsta smíchat se lžící kakaa a vytvořit dvoubarevný efekt.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Máslo necháme úplně změknout. Pak jej rozmixujeme s cukry a vejci.
Přidáme smetanu ke šlehání a důkladně mixujeme. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu vsypeme do směsi. Pokud by těsto bylo příliš husté (záleží na velikosti vajec) přidejte trochu mléka.
Vlijte do bábovkové formy, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut. Následně odklopte alobal a dopékejte dalších 10 minut. Vyzkoušejte špejlí a případně nechejte dojít v teple ve vypnuté troubě.
Pokud používáte silikonovou formu, vyklopte až po úplném vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 299.62 kcal |
Protein: 4.77 g |
Sacharidy: 41.67 g |
z toho cukr: 23.93 g |
Tuk: 12.90 g |
z toho nas. MK: 7.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3415-babovka-s-maslem-a-smetanou