Bábovka s máslem a smetanou

Krásně nadýchaná bábovka, která se vždy podaří. Je vláčná, nemusíte se u ní bát suchosti. Pro obměnu můžete část těsta smíchat se lžící kakaa a vytvořit dvoubarevný efekt.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Máslo necháme úplně změknout. Pak jej rozmixujeme s cukry a vejci.
  2. Přidáme smetanu ke šlehání a důkladně mixujeme. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu vsypeme do směsi. Pokud by těsto bylo příliš husté (záleží na velikosti vajec) přidejte trochu mléka.
  3. Vlijte do bábovkové formy, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut. Následně odklopte alobal a dopékejte dalších 10 minut. Vyzkoušejte špejlí a případně nechejte dojít v teple ve vypnuté troubě.
  4. Pokud používáte silikonovou formu, vyklopte až po úplném vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.18 kcal | Protein: 4.08 g | Sacharidy: 43.22 g | z toho cukr: 23.89 g | Tuk: 12.77 g | z toho nas. MK: 7.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3415-babovka-s-maslem-a-smetanou