Skořicové koblížky

Skořicové koblížky jsou velmi snadné a rychlé. Chuťově jsou nadýchané, nejlépe je konzumovat čerstvě usmažené.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme sypké suroviny. Mouky, cukr, kypřící prášek, nastrouhaný muškátový oříšek.
  2. Ve vyšší nádobě si vyšleháme vejce společně s kefírem a rozpuštěným máslem.
  3. Obě misky smícháme a vytvoříme těsto.
  4. V hrnci si rozehřejeme olej. Lžící vykrajujeme koblížky a prstem je stáhneme do horkého oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova zhruba 5 minut.
  5. Koblížky klademe na papírovou utěrku, aby nám vsákla přebytečný tuk. Koblížky obalujeme v moučkovém cukru a posypeme skořicí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 58.05 kcal | Protein: 1.22 g | Sacharidy: 9.78 g | z toho cukr: 3.66 g | Tuk: 1.52 g | z toho nas. MK: 0.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3410-skoricove-koblizky