Skořicové koblížky
Skořicové koblížky jsou velmi snadné a rychlé. Chuťově jsou nadýchané, nejlépe je konzumovat čerstvě usmažené.
Ingredience (30 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V misce si smícháme sypké suroviny. Mouky, cukr, kypřící prášek, nastrouhaný muškátový oříšek.
- Ve vyšší nádobě si vyšleháme vejce společně s kefírem a rozpuštěným máslem.
- Obě misky smícháme a vytvoříme těsto.
- V hrnci si rozehřejeme olej. Lžící vykrajujeme koblížky a prstem je stáhneme do horkého oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova zhruba 5 minut.
- Koblížky klademe na papírovou utěrku, aby nám vsákla přebytečný tuk. Koblížky obalujeme v moučkovém cukru a posypeme skořicí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 58.05 kcal |
Protein: 1.22 g |
Sacharidy: 9.78 g |
z toho cukr: 3.66 g |
Tuk: 1.52 g |
z toho nas. MK: 0.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3410-skoricove-koblizky