Zeleninové řízky

Zeleninové řízky jsou příjemnou změnou oproti klasickým masovým. Chutnají po použité zelenině a jsou krásně křupavé.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Mraženou zeleninu necháme rozmrznout a v mixéru rozmixujeme.
  2. Osolíme, opepříme, vsypeme majoránku, přidáme vejce, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.
  3. Z těsta lžící vykrajujeme kuličky z kterých vytvarujeme řízky, obalíme ve strouhance a vkládáme do horkého oleje.
  4. Smažíme z obou stran do zlatova zhruba 6 minut.
  5. Můžeme podávat s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 97.10 kcal | Protein: 3.55 g | Sacharidy: 11.84 g | z toho cukr: 0.28 g | Tuk: 3.86 g | z toho nas. MK: 0.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3407-zeleninove-rizky