Zeleninové řízky
Zeleninové řízky jsou příjemnou změnou oproti klasickým masovým. Chutnají po použité zelenině a jsou krásně křupavé.
Ingredience (5 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Mraženou zeleninu necháme rozmrznout a v mixéru rozmixujeme.
- Osolíme, opepříme, vsypeme majoránku, přidáme vejce, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.
- Z těsta lžící vykrajujeme kuličky z kterých vytvarujeme řízky, obalíme ve strouhance a vkládáme do horkého oleje.
- Smažíme z obou stran do zlatova zhruba 6 minut.
- Můžeme podávat s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 97.10 kcal |
Protein: 3.55 g |
Sacharidy: 11.84 g |
z toho cukr: 0.28 g |
Tuk: 3.86 g |
z toho nas. MK: 0.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3407-zeleninove-rizky