Rýžová polévka

Rýžová polévka vás dobře zasytí a připravena je poměrně rychle.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme nastrouhanou zeleninu, na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme.
  2. Rýži si propláchneme horkou vodou, přidáme do hrnce, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 l.
  3. Vložíme bujón, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme do změknutí rýže. Polévka bude stále houstnout tak podle potřeby přilévejte vodu.
  4. Před dovařením si rozkvedláme vejce a vlijeme do polévky. Přidáme mraženou mrkev s lusky. Chvíli provaříme a odstavíme z plotny. Podle chuti dochutíme vegetou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 178.99 kcal | Protein: 4.84 g | Sacharidy: 24.64 g | z toho cukr: 3.04 g | Tuk: 6.47 g | z toho nas. MK: 1.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3405-ryzova-polevka