Ostrá rybí polévka

Silný rybí vývar se zeleninou a kousky masa. Polévku jsme připravili z kapřích hlav a kousků kapra.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Hlavy a maso si dobře očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou.
  2. Přidáme všechno koření, bujóny, přivedeme k varu a vaříme do změknutí zhruba 45 minut.
  3. Po uvaření přelijeme přes cedník do druhého hrnce. Do vývaru si vložíme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.
  4. Mezitím si obereme kapra, maso překrájíme a vložíme do polévky. Krátce povaříme a sundáme z plotny. Podle potřeby dochutíme.
  5. Při podávání můžeme ozdobit celerovou natí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 155.36 kcal | Protein: 19.24 g | Sacharidy: 4.83 g | z toho cukr: 1.75 g | Tuk: 6.00 g | z toho nas. MK: 1.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3404-ostra-rybi-polevka