Ostrá rybí polévka
Silný rybí vývar se zeleninou a kousky masa. Polévku jsme připravili z kapřích hlav a kousků kapra.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Hlavy a maso si dobře očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou.
- Přidáme všechno koření, bujóny, přivedeme k varu a vaříme do změknutí zhruba 45 minut.
- Po uvaření přelijeme přes cedník do druhého hrnce. Do vývaru si vložíme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.
- Mezitím si obereme kapra, maso překrájíme a vložíme do polévky. Krátce povaříme a sundáme z plotny. Podle potřeby dochutíme.
- Při podávání můžeme ozdobit celerovou natí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 155.36 kcal |
Protein: 19.24 g |
Sacharidy: 4.83 g |
z toho cukr: 1.75 g |
Tuk: 6.00 g |
z toho nas. MK: 1.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3404-ostra-rybi-polevka