Mléčná rýže s borůvkami

Mléčná rýže s čerstvým ovocem se skvěle hodí jako svačinka nebo snídaně. Můžeme ji podávat vychlazenou, ale i za tepla. Můžeme posypat skořicí, ořechy nebo kokosem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rýži si propláchneme, vsypeme do hrnce, přidáme špetku soli, zalijeme mlékem a přivedeme k varu.
  2. Přisypeme cukr a vaříme rýži do měkka.
  3. Hotovou rýži dáme do misek, necháme vychladnout, zdobíme džemem, borůvkami a polijeme javorovým sirupem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 468.52 kcal | Protein: 15.26 g | Sacharidy: 92.71 g | z toho cukr: 33.51 g | Tuk: 3.98 g | z toho nas. MK: 2.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3402-mlecna-ryze-s-boruvkami