Mléčná rýže s čerstvým ovocem se skvěle hodí jako svačinka nebo snídaně. Můžeme ji podávat vychlazenou, ale i za tepla. Můžeme posypat skořicí, ořechy nebo kokosem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Rýži si propláchneme, vsypeme do hrnce, přidáme špetku soli, zalijeme mlékem a přivedeme k varu.
Přisypeme cukr a vaříme rýži do měkka.
Hotovou rýži dáme do misek, necháme vychladnout, zdobíme džemem, borůvkami a polijeme javorovým sirupem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 468.52 kcal |
Protein: 15.26 g |
Sacharidy: 92.71 g |
z toho cukr: 33.51 g |
Tuk: 3.98 g |
z toho nas. MK: 2.43 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3402-mlecna-ryze-s-boruvkami