Hrníčková maková bábovka

Velmi jednoduchý recept na bábovku. Těsto je hotové během chvilky. Hrníček odpovídá 1/4 l.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy si vložíme mouku, mák, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru.
  2. Přilijeme mléko, olej, přidáme vejce a metličkou vytvoříme hladké těsto. Můžeme přidat kapku rumu, hrozinky nebo ořechy.
  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
  4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 35-40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 352.87 kcal | Protein: 8.32 g | Sacharidy: 27.79 g | z toho cukr: 12.11 g | Tuk: 21.98 g | z toho nas. MK: 3.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3399-hrnickova-makova-babovka