Kuřecí játra na topince jsou lehce pikantní, podávané na topince z cibulového chleba. Při podávání můžeme posypat sýrem nebo jen ozdobit čerstvou pažitkou.
Ingredience (2 x porce)
Na topinky
Postup přípravy
Játra si opláchneme a osušíme.
V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme játra, opepříme a restujeme asi 10 minut. Můžeme podlít trochou vody.
Přidáme nakrájenou cibuli na proužky, na tenko nakrájené plátky slaniny, osolíme a zakápneme kečupem. Společně restujeme asi 5 minut.
Chleba si vložíme do topinkovače, uděláme topinky.
Hotové topinky potřeme česnekem a navrstvíme játrovou směs. Ozdobíme čerstvou pažitkou a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 453.63 kcal |
Protein: 23.69 g |
Sacharidy: 23.09 g |
z toho cukr: 7.64 g |
Tuk: 28.72 g |
z toho nas. MK: 6.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3392-kureci-jatra-na-topince