Rychlá polévka na kyselo

Rychlá a snadná polévka na přípravu. Má nakyslou chuť po zakysané smetaně a podávaná s čerstvou celerovou natí chutná skvěle.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli společně s kmínem a opékáme.
  2. Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do hrnce, promícháme a zaprášíme moukou. Chvíli opečeme a rozředíme vodou.
  3. Přivedeme k varu, vložíme bujón a vaříme do změknutí brambor.
  4. Poté odstavíme z plotny, vyklopíme kysanou smetanu (pozor musí mít pokojovou teplotu, aby se nám polévka nesrazila).
  5. Podle chuti osolíme, opepříme, vsypeme celerovou nať a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 413.20 kcal | Protein: 7.05 g | Sacharidy: 42.88 g | z toho cukr: 5.70 g | Tuk: 22.35 g | z toho nas. MK: 8.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3390-rychla-polevka-na-kyselo