Na dýňovou pomazánku se skvěle hodí máslová dýně. Pomazánka má jemnou sladko-slanou chuť. Při podávání můžeme posypat chilli.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Očištěnou, nakrájenou dýni si vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 20 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájený česnek. Společně opečeme dozlatova.
Vychladlou dýni si tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou hmotu.
Přidáme opečenou cibuli s česnekem a máslem. Vmícháme najemno nastrouhanou goudu, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dáme vychladit do lednice.
Podáváme s čerstvým pečivem, posypeme nasekanou pažitkou a kdo má rád pikantní jídla může přidat chilli.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 180.19 kcal |
Protein: 5.72 g |
Sacharidy: 9.50 g |
z toho cukr: 6.82 g |
Tuk: 12.86 g |
z toho nas. MK: 7.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3389-dynova-pomazanka-se-syrem