Dýňová pomazánka se sýrem

Na dýňovou pomazánku se skvěle hodí máslová dýně. Pomazánka má jemnou sladko-slanou chuť. Při podávání můžeme posypat chilli.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Očištěnou, nakrájenou dýni si vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 20 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
  2. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájený česnek. Společně opečeme dozlatova.
  3. Vychladlou dýni si tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou hmotu.
  4. Přidáme opečenou cibuli s česnekem a máslem. Vmícháme najemno nastrouhanou goudu, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dáme vychladit do lednice.
  5. Podáváme s čerstvým pečivem, posypeme nasekanou pažitkou a kdo má rád pikantní jídla může přidat chilli.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 180.19 kcal | Protein: 5.72 g | Sacharidy: 9.50 g | z toho cukr: 6.82 g | Tuk: 12.86 g | z toho nas. MK: 7.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3389-dynova-pomazanka-se-syrem