Dýňové muffiny

Máte velkou úrodu dýní a už nevíte co s nimi? Vyzkoušejte recept na dýňové muffiny. Mají skvělou chuť po opečené dýni s příchutí slaného balkánského sýru. Můžete podávat jako chuťovku nebo čerstvě upečené ještě teplé jako předkrm.

Ingredience (15 x porce)

Na pečenou dýni

Na muffiny

Postup přípravy

  1. Omytou dýní si rozkrojíme, vydlabeme semínka, nakrájíme na plátky, vložíme do vymazaného pekáče. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme do zlatova zhruba 30 až 40 minut. Poté necháme vychladnout.
  2. Do robotové mísy si vsypeme mouku, sůl, pepř, kypřící prášek.
  3. Jogurt, mléko, olej, vejce si vyšleháme.
  4. Tekuté ingredience vlijeme do robotové mísy, zapneme hnětení a uděláme těsto. Do hotového těsta vmícháme nasekanou pažitku.
  5. Dýni si nakrájíme na malé kostičky a lehce vmícháme do těsta. Balkánsky sýr rozdrobíme a taky vmícháme do těsta.
  6. Těsto plníme do forem na muffiny asi do poloviny. Dáme do vyhřáté trouby na 190 stupňů a pečeme 25 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 155.43 kcal | Protein: 4.58 g | Sacharidy: 16.21 g | z toho cukr: 3.78 g | Tuk: 7.88 g | z toho nas. MK: 2.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3388-dynove-muffiny