Pečené vepřové koleno na kořenové zelenině

Pečené vepřové koleno, které se peče společně s kořenovou zeleninou, má skvělou chuť. Je krásně měkké a šťavnaté. Při pečení můžete podlévat červeným vínem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Koleno si opláchneme, ostrým nožem nařežeme kůži na čtverečky.
  2. Osolíme, opepříme a vetřeme česnek. Necháme chvíli odležet.
  3. Všechnu kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na kousky nebo můžeme nastrouhat, jak kdo má rád. Cibuli nakrájíme na kousky a vše vložíme do pekáče ve kterém budeme péct.
  4. Zeleninu posypeme tymiánem, přidáme na kousky nakrájená rajčata, koleno, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 2 hodiny a během pečení otáčíme a podléváme.
  5. Upečené koleno podáváme se zeleninou z pekáče a čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 360.33 kcal | Protein: 17.45 g | Sacharidy: 23.12 g | z toho cukr: 11.50 g | Tuk: 20.40 g | z toho nas. MK: 5.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3387-pecene-veprove-koleno-na-korenove-zelenine