Pečené vepřové koleno, které se peče společně s kořenovou zeleninou, má skvělou chuť. Je krásně měkké a šťavnaté. Při pečení můžete podlévat červeným vínem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Koleno si opláchneme, ostrým nožem nařežeme kůži na čtverečky.
Osolíme, opepříme a vetřeme česnek. Necháme chvíli odležet.
Všechnu kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na kousky nebo můžeme nastrouhat, jak kdo má rád. Cibuli nakrájíme na kousky a vše vložíme do pekáče ve kterém budeme péct.
Zeleninu posypeme tymiánem, přidáme na kousky nakrájená rajčata, koleno, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 2 hodiny a během pečení otáčíme a podléváme.
Upečené koleno podáváme se zeleninou z pekáče a čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 360.33 kcal |
Protein: 17.45 g |
Sacharidy: 23.12 g |
z toho cukr: 11.50 g |
Tuk: 20.40 g |
z toho nas. MK: 5.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3387-pecene-veprove-koleno-na-korenove-zelenine