Fazolový salát chutná skvěle vychlazený. Můžeme podávat s pečivem jako hlavní chod a nebo si ho dát jako rychlou svačinu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Fazole scedíme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy.
Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme olej a opečeme společně cibuli se slaninou. Odstavíme a necháme vychladnout.
Do fazolí přidáme nakrájený pórek, nakrájenou jarní cibuli, na kostičky nakrájené okurky. Přidáme opečenou slaninu s cibulí.
Do fazolí přilijeme lák z okurek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle chuti můžeme přikyselit nebo přisladit.
Salát dáme do lednice vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 471.17 kcal |
Protein: 18.22 g |
Sacharidy: 30.95 g |
z toho cukr: 10.23 g |
Tuk: 27.04 g |
z toho nas. MK: 7.55 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3381-fazolovy-salat