Fazolový salát

Fazolový salát chutná skvěle vychlazený. Můžeme podávat s pečivem jako hlavní chod a nebo si ho dát jako rychlou svačinu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole scedíme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy.
  2. Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme olej a opečeme společně cibuli se slaninou. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Do fazolí přidáme nakrájený pórek, nakrájenou jarní cibuli, na kostičky nakrájené okurky. Přidáme opečenou slaninu s cibulí.
  4. Do fazolí přilijeme lák z okurek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle chuti můžeme přikyselit nebo přisladit.
  5. Salát dáme do lednice vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 471.17 kcal | Protein: 18.22 g | Sacharidy: 30.95 g | z toho cukr: 10.23 g | Tuk: 27.04 g | z toho nas. MK: 7.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3381-fazolovy-salat