Pomazánka z Ricotty a vajec

Ricotta je čerstvý sýr, který využijete v kuchyni napříč všemi chutěmi. Do slaných pokrmů, sladkých dobrot, do salátů i pomazánek. Spojením Ricotty s vejci dokážeme během chvíle vykouzlit pořádnou porci bílkovinové svačiny anebo večeře. Zkuste místo tvarohu někdy využít Ricottu a uvidíte, že vám tento lahodný, zdravý sýr zachutná a využijete jej u vaření častěji.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme si vejce natvrdo a necháme vychladnout. Do misky dáme celé balení čerstvého sýru, přidáme nadrobno nakrájené vejce, lžičku hořčice a drobně pokrájenou cibuli. Opepříme a osolíme podle chuti. Vše pečlivě promícháme vidličkou a vznikne nám příjemná konzistence pomazánky, kterou můžeme rovnou namazat na čerstvý chléb. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 149.86 kcal | Protein: 11.50 g | Sacharidy: 3.84 g | z toho cukr: 1.15 g | Tuk: 9.52 g | z toho nas. MK: 4.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3372-pomazanka-z-ricotty-a-vajec