Vepřové ragú je ideální recept do jednoho hrnce. Šťavnaté kousky vepřového masa s kořenovou zeleninou. Ragú se nezahušťuje. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej. Cibuli a kořenovou zeleninu si nakrájíme na kousky a vše vložíme do hrnce.
Přidáme kuličky nového koření a celého pepře. Vše restujeme zhruba 10 minut. Poté přidáme rajčatový protlak, krátce orestujeme.
Do hrnce přidáme opláchnuté, na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran a zalijeme vodou zhruba jeden litr. Přidáme bujón a pod poklicí dusíme do měkka.
Ragú nezahušťujeme, necháme šťávu odpařit do požadované hustoty.
Podáváme s bramborovou kaší.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 391.73 kcal |
Protein: 43.20 g |
Sacharidy: 17.22 g |
z toho cukr: 8.92 g |
Tuk: 15.81 g |
z toho nas. MK: 3.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3368-veprove-ragu