Vepřové ragú

Vepřové ragú je ideální recept do jednoho hrnce. Šťavnaté kousky vepřového masa s kořenovou zeleninou. Ragú se nezahušťuje. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej. Cibuli a kořenovou zeleninu si nakrájíme na kousky a vše vložíme do hrnce.
  2. Přidáme kuličky nového koření a celého pepře. Vše restujeme zhruba 10 minut. Poté přidáme rajčatový protlak, krátce orestujeme.
  3. Do hrnce přidáme opláchnuté, na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran a zalijeme vodou zhruba jeden litr. Přidáme bujón a pod poklicí dusíme do měkka.
  4. Ragú nezahušťujeme, necháme šťávu odpařit do požadované hustoty.
  5. Podáváme s bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 391.73 kcal | Protein: 43.20 g | Sacharidy: 17.22 g | z toho cukr: 8.92 g | Tuk: 15.81 g | z toho nas. MK: 3.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3368-veprove-ragu