Hlíva pečená v alobalu se slaninou a sýrem

Hlíva pečená v alobalu se slaninou a bylinkovým sýrem. Jednoduchý recept a skvělý výsledek. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo můžeme brambory upéct v jednom alobalu společně s hlívou. Doba pečení by se prodloužila.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Z alobalu si utrhneme pás a přeložíme na půl, aby jsme měli dvě vrstvy.
  2. Alobal potřeme olejem, naskládáme hlívu, osolíme, opepříme a znova zakápneme olejem.
  3. Přidáme nakrájený pórek, slaninu nakrájenou na nudličky a sýr na plátky.
  4. Alobal dobře zabalíme, dáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 20 minut, poté alobal roztrhneme a necháme dopéct do zlatova.
  5. Podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 408.25 kcal | Protein: 23.72 g | Sacharidy: 11.91 g | z toho cukr: 3.51 g | Tuk: 29.23 g | z toho nas. MK: 6.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3366-hliva-pecena-v-alobalu-se-slaninou-a-syrem