Skořicové copy

Časově náročný recept, ke kterému se jistě hodí pomocné ruce. My jej připravujeme za nehezkého počasí venku, aby nám s válením těsta pomáhaly děti. Z množství připravíte tolik copánků, že to zaplní přes dva plechy, někdy část těsta upečeme na buchtičky s krémem a druhou část těsta usmažíme do copánků.

Ingredience (30 x porce)

Na obalení

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme kvásek. Ve vlažném mléce rozšleháme droždí, cukr a 2 lžíce mouky. Vše důkladně rozšlehejte metličkou, abyste do těsta dostali co nejvíce vzduchu. Necháme vzejít.
  2. Dáme do robotu mouku se solí a necháme míchat.
  3. Do robotu přidáme hotový kvásek, změklé máslo a ostatní ingredience. Těsto dáme na hnětení a necháme jej propracovat 15 minut. Bude se odlepovat od mísy a nebude lepit na dotek.
  4. Necháme kynout na teplém místě.
  5. Ubíráme po dílech, rozválíme na tenkou placku a rozkrájíme na dlouhé proužky. Proužky mírně uválíme ručně aby se zakulatily. Splétáme do copánků, čím tenčí tím lépe. Rozkrájíme na malé kousky po asi 8 cm délky.
  6. Smažíme v rozpáleném oleji a sušíme na ubrousku. Obalujeme ve směsi cukru a skořice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 130.15 kcal | Protein: 3.00 g | Sacharidy: 17.17 g | z toho cukr: 1.94 g | Tuk: 4.93 g | z toho nas. MK: 2.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3365-skoricove-copy