Fazole se žampiony a kukuřicí

Výborný luštěninový pokrm, který je skvělým obědem i sytou večeří. Pro lepší chuť vařte fazole ve vývaru nebo použijte bujón. Jako příloha je vhodné pečivo nebo rýže.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den propláchneme, vodu vyměníme a s vývarem nebo bujónem povaříme téměř do změknutí.
  2. Klobásu dáme restovat na pánev na sádlo a nakrájenou cibulku. Dlouze restujeme, přidáme koření a prolisovaný česnek. Jakmile je klobása orestovaná přidáme nakrájené žampiony.
  3. Krátce restujeme, zalijeme fazolemi i s vývarem. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a brambory nastrouhané na jemném struhadle. Snížíme teplotu a vaříme do rozvaření brambor a mrkve, občas promícháme. Nakonec přidáme kukuřici a pasírovaná rajčata. Společně prohřejeme.
  4. Můžeme dochutit cukrem, solí, pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 315.11 kcal | Protein: 12.29 g | Sacharidy: 35.66 g | z toho cukr: 8.50 g | Tuk: 11.55 g | z toho nas. MK: 3.87 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3364-fazole-se-zampiony-a-kukurici