Výborný luštěninový pokrm, který je skvělým obědem i sytou večeří. Pro lepší chuť vařte fazole ve vývaru nebo použijte bujón. Jako příloha je vhodné pečivo nebo rýže.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den propláchneme, vodu vyměníme a s vývarem nebo bujónem povaříme téměř do změknutí.
Klobásu dáme restovat na pánev na sádlo a nakrájenou cibulku. Dlouze restujeme, přidáme koření a prolisovaný česnek. Jakmile je klobása orestovaná přidáme nakrájené žampiony.
Krátce restujeme, zalijeme fazolemi i s vývarem. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a brambory nastrouhané na jemném struhadle. Snížíme teplotu a vaříme do rozvaření brambor a mrkve, občas promícháme. Nakonec přidáme kukuřici a pasírovaná rajčata. Společně prohřejeme.
Můžeme dochutit cukrem, solí, pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 315.11 kcal |
Protein: 12.29 g |
Sacharidy: 35.66 g |
z toho cukr: 8.50 g |
Tuk: 11.55 g |
z toho nas. MK: 3.87 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3364-fazole-se-zampiony-a-kukurici