Bochánky s uzeným masem a hermelínem

Bochánky se skvěle hodí k vínu a pivu. Dají se udělat i pikantní s chilli kořením, posypat solí, kmínem a různými semínky.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Plát listového těsta si potřeme kečupem, přidáme prolisovaný česnek, oregáno a dobře rozetřeme po celém plátu.
  2. Nožem si nakrájíme čtverce, které budeme plnit.
  3. Uzené maso si nakrájíme na drobné kostičky. Hermelín na menší plátky nebo trojúhelníčky.
  4. Na každý čtverec těsta dáme hromádku masa, plátek hermelínu a protilehlé rohy spojíme a uzavřeme, tak aby nám při pečení nevytekl sýr.
  5. Hotové bochánky přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Vejce si rozšleháme, bochánky potřeme a posypeme semínky.
  6. Vložíme do vyhřáté trouby na 220 stupňů, pečeme 10 minut. Poté teplotu trouby stáhneme na 180 stupňů a dopečeme 5-10 minut podle barvy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 170.98 kcal | Protein: 5.69 g | Sacharidy: 10.16 g | z toho cukr: 1.61 g | Tuk: 11.86 g | z toho nas. MK: 2.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3362-bochanky-s-uzenym-masem-a-hermelinem