Bochánky s uzeným masem a hermelínem
Bochánky se skvěle hodí k vínu a pivu. Dají se udělat i pikantní s chilli kořením, posypat solí, kmínem a různými semínky.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Plát listového těsta si potřeme kečupem, přidáme prolisovaný česnek, oregáno a dobře rozetřeme po celém plátu.
- Nožem si nakrájíme čtverce, které budeme plnit.
- Uzené maso si nakrájíme na drobné kostičky. Hermelín na menší plátky nebo trojúhelníčky.
- Na každý čtverec těsta dáme hromádku masa, plátek hermelínu a protilehlé rohy spojíme a uzavřeme, tak aby nám při pečení nevytekl sýr.
- Hotové bochánky přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Vejce si rozšleháme, bochánky potřeme a posypeme semínky.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 220 stupňů, pečeme 10 minut. Poté teplotu trouby stáhneme na 180 stupňů a dopečeme 5-10 minut podle barvy.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 170.98 kcal |
Protein: 5.69 g |
Sacharidy: 10.16 g |
z toho cukr: 1.61 g |
Tuk: 11.86 g |
z toho nas. MK: 2.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3362-bochanky-s-uzenym-masem-a-hermelinem