Vepřový plátek zapečený se slaninou, nivou a cibulí

Plátek vepřového masa ve smetanové omáčce s chutí nivy a slaniny.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky masa si opláchneme, po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej a maso z obou stran zprudka opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit do měkka.
  3. Poklici odkryjeme, vodu necháme vyvařit a maso podlijeme smetanou.
  4. Na plátky masa položíme, plátky slaniny, kousky nivy, na kousky nakrájenou cibulí a necháme zapéct.
  5. Podáváme s jasmínovou rýží nebo pečenými brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,185.76 kcal | Protein: 49.04 g | Sacharidy: 70.86 g | z toho cukr: 5.10 g | Tuk: 78.91 g | z toho nas. MK: 38.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3357-veprovy-platek-zapeceny-se-slaninou-nivou-a-cibuli