Vepřový plátek zapečený se slaninou, nivou a cibulí
Plátek vepřového masa ve smetanové omáčce s chutí nivy a slaniny.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Plátky masa si opláchneme, po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření.
V pánvi si rozehřejeme olej a maso z obou stran zprudka opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit do měkka.
Poklici odkryjeme, vodu necháme vyvařit a maso podlijeme smetanou.
Na plátky masa položíme, plátky slaniny, kousky nivy, na kousky nakrájenou cibulí a necháme zapéct.
Podáváme s jasmínovou rýží nebo pečenými brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,185.76 kcal |
Protein: 49.04 g |
Sacharidy: 70.86 g |
z toho cukr: 5.10 g |
Tuk: 78.91 g |
z toho nas. MK: 38.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3357-veprovy-platek-zapeceny-se-slaninou-nivou-a-cibuli