Vepřové kung pao

Velmi oblíbené čínské jídlo. Kousky křupavého masa obalené v marinádě, společně s křupavou zeleninou a arašídy. Jako příloha se hodí vařená rýže.

Ingredience (2 x porce)

Marináda

Postup přípravy

  1. Krkovici opláchneme, nakrájíme na kostičky, vložíme do misky.
  2. Přidáme všechny ingredience na marinádu, dobře promícháme a necháme co nejdéle odležet.
  3. Rozehřejeme si olej na pánvi, zprudka maso opečeme do zlatova. Přidáme očištěný nakrájený pórek, omytou nakrájenou papriku, arašídy a krátce orestujeme. Tak, aby zelenina zůstala křupavá.
  4. Jednu lžíci solamylu si rozmícháme s jednou lžící vody a vlijeme do směsi. Odstavíme z plotny, podle potřeby dochutíme.
  5. Podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 613.03 kcal | Protein: 40.39 g | Sacharidy: 23.12 g | z toho cukr: 5.90 g | Tuk: 39.19 g | z toho nas. MK: 7.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3354-veprove-kung-pao