Velmi oblíbené čínské jídlo. Kousky křupavého masa obalené v marinádě, společně s křupavou zeleninou a arašídy. Jako příloha se hodí vařená rýže.
Ingredience (2 x porce)
Marináda
Postup přípravy
Krkovici opláchneme, nakrájíme na kostičky, vložíme do misky.
Přidáme všechny ingredience na marinádu, dobře promícháme a necháme co nejdéle odležet.
Rozehřejeme si olej na pánvi, zprudka maso opečeme do zlatova. Přidáme očištěný nakrájený pórek, omytou nakrájenou papriku, arašídy a krátce orestujeme. Tak, aby zelenina zůstala křupavá.
Jednu lžíci solamylu si rozmícháme s jednou lžící vody a vlijeme do směsi. Odstavíme z plotny, podle potřeby dochutíme.
Podáváme s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 613.03 kcal |
Protein: 40.39 g |
Sacharidy: 23.12 g |
z toho cukr: 5.90 g |
Tuk: 39.19 g |
z toho nas. MK: 7.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3354-veprove-kung-pao