Salát s vejcem a šmakounem

Šmakoun nemá výraznou chuť, proto je vhodné přidávat jej do salátů s ostřejším dresinkem. Má vysoký obsah bílkovin, obohatí pokrm o důležitou živinu, která jinak v zeleninových salátech chybí. Kombinace šmakoun, šunka, vejce a jogurt dobře nahradí bílkoviny z hlavního jídla.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme vařit vejce natvrdo a připravíme dresink. Do jogurtu prolisujeme česnek, vmícháme sůl, pepř a bazalku.
  2. Zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, přidáme kukuřici.
  3. Do mísy přidáme nakrájeného šmakouna, vejce a šunku. Ozdobíme dresinkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 375.59 kcal | Protein: 37.22 g | Sacharidy: 29.38 g | z toho cukr: 16.99 g | Tuk: 11.94 g | z toho nas. MK: 5.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3347-salat-s-vejcem-a-smakounem