Fazolový burger

Burger připravený z luštěninové směsi má minimum tuku a je hezky šťavnatý. Pro pikantní chuť můžete přidat špetku chilli. Je lepší opéci jej na troše oleje na pánvi, určitě jej nepečte na suchu na grilu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole přes noc namočíme do studené vody. Vodu vyměníme a se solí uvaříme fazole do změknutí. Pro lepší chuť můžete namísto soli přidat kostku bujónu. Uvařené fazole slijeme.
  2. V misce je promícháme s prolisovaným česnekem, kořením, ovesnými vločkami, vejcem a protlakem. Vše promixujeme tyčovým mixérem na pastu.
  3. V dlaních tvarujeme placky (směs lepí) a ty obalujeme ve větším množství strouhanky. Placky dáme na prkýnko vedle sebe a dáme vychladit do lednice na alespoň 5 hodin. Nebudou se při smažení rozpadat.
  4. Smažíme na oleji z obou stran.
  5. Podáváme s rozpečenou houskou, majonézou, kečupem, hořčicí a plátky sterilované okurky. Přidáme i salát, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájená cherry rajčata.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 126.09 kcal | Protein: 6.20 g | Sacharidy: 14.21 g | z toho cukr: 2.08 g | Tuk: 3.71 g | z toho nas. MK: 0.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3345-fazolovy-burger