Fazolový guláš

Výborná večeře plná luštěnin. Klobásu a cibuli před vmícháním do guláše dostatečně orestujte s kořením, guláš bude mít mnohem lepší chuť.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme na noc do studené vody. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme se solí a pepřem do změknutí.
  2. Na pánvi na sádle orestujeme cibuli a na kostičky nakrájenou klobásu. Dlouze restujte. Okořeňte paprikou a provensálským kořením.
  3. Ke konci restování přidejte obě nakrájené papriky. Směs i s výpekem vmíchejte do fazolí, přidejte na kostičky nakrájené brambory. Vařte do změknutí brambor.
  4. Přidejte prolisovaný česnek a pasírovaná rajčata. Můžete znovu dochutit solí, pepřem, případně cukrem.
  5. Podávejte s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 292.44 kcal | Protein: 11.29 g | Sacharidy: 31.09 g | z toho cukr: 6.66 g | Tuk: 11.31 g | z toho nas. MK: 3.79 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3344-fazolovy-gulas