Tato rychlá a lahodná krémová polévka vás díky rychlé přípravě bleskově dostane do kuchyně i z kuchyně. Náš recept na chuťově jemnou houbovou polévku je zdravější variantou oproti klasickým polévkám a můžete si ji v klidu dopřávat každý den. Tak jdeme vařit!
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Houby nakrájíme nahrubo. Do velkého, těžkého hrnce přidejte olej a máslo a vařte na středně vysoké teplotě, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidejte houby, sůl a pepř; vařte za častého míchání, dokud houby nezhnědnou a většina vlhkosti se odpaří, zhruba 8 až 10 minut.
Přidejte do hrnce šalotku a jarní cibulku; vaříme za častého míchání až do změknutí, a to asi 4 minuty. Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí. Poté přidejte vývar z bujónu či domácí vývar a mléko. Míchejte a seškrabujte, aby se ze dna hrnce uvolnily zhnědlé kousky. Směs necháme mírně přejít varem a za občasného míchání vaříme, dokud vývar nezhoustne, zhruba 5 minut. Poté přesuňte z tepla na chladnější část sporáku. Polovinu směsi rozmixujeme pomocí ponorného nebo jiného mixéru a poté ji vrátíme zpět do hrnce. Vmíchejte petržel a estragon; podávejte ideálně horké.
Nezapomínejme na teplé polévky v zimním období, zahřejí naše tělo, jednoduše doplní tekutiny, vitamíny podpoří imunitu a my budeme šedé počasí za okny zvládat mnohem pozitivněji! Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 276.72 kcal |
Protein: 13.42 g |
Sacharidy: 16.14 g |
z toho cukr: 14.35 g |
Tuk: 18.48 g |
z toho nas. MK: 7.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3342-rychla-kremova-houbova-polevka