Ochutnejte nejlepší veganskou čokoládovou pěnu, která obsahuje pouze 5 ingrediencí, její příprava vám zabere jen pár minut, a navíc je plná vlákniny, vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných tuků.
Jste milovníky čokolády a nejraději byste ji jedli po kilech? Připravte si tuto lahodnou čokoládovou pěnu, která obsahuje jen samé zdravé ingredience, a vy si ji tak bez výčitek můžete dopřát jako sladkou tečku po večeři. Tento recept na čokoládovou pěnu je navíc vhodný pro vegany – nenajdete v něm laktózu, lepek ani bílý cukr.
V receptu tvoří základ pěny zralé banány, které obsahují velké množství vlákniny, vitamínů skupiny B, hořčíku, železa a navíc jsou přirozeně sladké – takže není nutné pěnu příliš doslazovat. Další ingrediencí je avokádo, které tělu dodá zdravé tuky, vitamín K či kyselinu listovou. Zdravé tuky naleznete i v ořechovém másle, které je v receptu použito pro zjemnění a vytvoření krémovější textury.
Raw kakaový prášek je plný antioxidantů, hořčíku, železa a navíc má schopnost povzbuzovat organismus. K doslazení se nejlépe hodí datlový sirup, který má krásně karamelovou chuť, použít však můžete i javorový sirup, jehož chuť se rovněž skloubí s chutí čokolády.
Další vitamíny můžete tělu zajistit přidáním bobulovitého ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody, třešně apod.), kterým výslednou čokoládovou pěnu dozdobte.
Co se náčiní týče, pak k přípravě nebudete kromě kuchyňského mixéru potřebovat zcela nic. Veganská čokoládová pěna nejefektivněji vypadá ve skleničkách.
Energ. hodnota: 359.43 kcal | Protein: 5.82 g | Sacharidy: 37.34 g | z toho cukr: 25.58 g | Tuk: 19.64 g | z toho nas. MK: 3.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3322-nejlepsi-veganska-cokoladova-pena