Krkovice v medu a zázvoru

Pomalu pečená krkovička, která je přes noc marinovaná v příjemně sladko kyselkavé marinádě. Česnek a zázvor dodávají masu výbornou chuť a vůni. Podávat můžete s bramborovou přílohou nebo s rýží.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakládané plátky zázvoru rozdrtíme s česnekem na pastu. Smícháme s ostatními ingrediencemi.
  2. Marinádu dáme do uzavíratelné krabičky, vložíme plátek masa a dáme na noc do lednice. Během marinování je dobré krabičku alespoň jednou nebo dvakrát otočit a protřepat.
  3. Pečeme i s marinádou pod poklicí, pečeme na 140 °C po 2 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 686.76 kcal | Protein: 33.00 g | Sacharidy: 43.91 g | z toho cukr: 38.97 g | Tuk: 43.83 g | z toho nas. MK: 7.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3312-krkovice-v-medu-a-zazvoru