Výborný sváteční oběd, který potřebuje trošku času a šikovnosti. Výsledek ale stojí za námahu. Nevýrazná kuřecí prsa proměníte v lákavou pochoutku. Nejlépe chutnají plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa prokrojíme a vytvoříme větší kapsu. Krájíme opatrně, ať nedokrojíme až do kraje.
Maso osolíme a opepříme, zevnitř i zvenčí. Necháme odpočívat.
Nakrájíme na plátky česnek, na plátky očištěný žampion a rajče. Naplníme do kuřecí kapsy a přidáme na plátky nakrájený sýr. Pevně spojíme párátky.
Obalíme v trojobalu, vejce osolíme. Ihned smažíme na rozehřátém sádle. Zprudka z jedné strany, otočíme, snížíme teplotu na minimum. Přikryjeme poklicí a dopékáme 20 minut.
Před konzumací vyjmeme párátka.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 302.56 kcal |
Protein: 40.28 g |
Sacharidy: 7.16 g |
z toho cukr: 2.33 g |
Tuk: 11.16 g |
z toho nas. MK: 4.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3303-kureci-prsa-s-rajcaty-a-zampiony