Kuřecí prsa s rajčaty a žampióny

Výborný sváteční oběd, který potřebuje trošku času a šikovnosti. Výsledek ale stojí za námahu. Nevýrazná kuřecí prsa proměníte v lákavou pochoutku. Nejlépe chutnají plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa prokrojíme a vytvoříme větší kapsu. Krájíme opatrně, ať nedokrojíme až do kraje.
  2. Maso osolíme a opepříme, zevnitř i zvenčí. Necháme odpočívat.
  3. Nakrájíme na plátky česnek, na plátky očištěný žampion a rajče. Naplníme do kuřecí kapsy a přidáme na plátky nakrájený sýr. Pevně spojíme párátky.
  4. Obalíme v trojobalu, vejce osolíme. Ihned smažíme na rozehřátém sádle. Zprudka z jedné strany, otočíme, snížíme teplotu na minimum. Přikryjeme poklicí a dopékáme 20 minut.
  5. Před konzumací vyjmeme párátka.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 302.56 kcal | Protein: 40.28 g | Sacharidy: 7.16 g | z toho cukr: 2.33 g | Tuk: 11.16 g | z toho nas. MK: 4.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3303-kureci-prsa-s-rajcaty-a-zampiony