Špaldová pizza se šunkou

Doma připravená pizza ze zdravější alternativy mouky. Vyzkoušeli jsme variantu se šunkou a salámem nebo variantu s mozzarellou a eidamem. Obě byly vynikající. Dejte si pozor na dobu pečení. Pizza se peče opravdu krátce.

Ingredience (3 x porce)

Těsto

Na potření

Na oblohu

Na potření plechu

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku se solí a přidáme ostatní ingredience na těsto. Dobře propracujeme. Těsto nebude lepit. Dáme pod utěrku na teplé místo kynout na 40 minut.
  2. Mezitím si smícháme potěr. Rajčatový protlak promícháme v misce s kečupem, prolisovaným česnekem a kořením.
  3. Nakynuté těsto rozdělíme na 3 díly a necháme 10 minut pod utěrkou. Vymažeme plechy olivovým olejem.
  4. Z těsta vytvarujeme 3 pizzy, dáme na plechy a potřeme. Poklademe šunkou a salámem, posypeme strouhaným sýrem a znovu kořením na pizzu.
  5. Rozehřejeme troubu na 300 °C nebo na maximum. Mezitím pizzy ještě mírně vykynou. Pečeme jednotlivě, cca 5 až 10 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,090.81 kcal | Protein: 58.77 g | Sacharidy: 89.49 g | z toho cukr: 5.73 g | Tuk: 55.90 g | z toho nas. MK: 27.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3288-spaldova-pizza-se-sunkou