Doma připravená pizza ze zdravější alternativy mouky. Vyzkoušeli jsme variantu se šunkou a salámem nebo variantu s mozzarellou a eidamem. Obě byly vynikající. Dejte si pozor na dobu pečení. Pizza se peče opravdu krátce.
Ingredience (3 x porce)
Těsto
Na potření
Na oblohu
Na potření plechu
Postup přípravy
V míse smícháme mouku se solí a přidáme ostatní ingredience na těsto. Dobře propracujeme. Těsto nebude lepit. Dáme pod utěrku na teplé místo kynout na 40 minut.
Mezitím si smícháme potěr. Rajčatový protlak promícháme v misce s kečupem, prolisovaným česnekem a kořením.
Nakynuté těsto rozdělíme na 3 díly a necháme 10 minut pod utěrkou. Vymažeme plechy olivovým olejem.
Z těsta vytvarujeme 3 pizzy, dáme na plechy a potřeme. Poklademe šunkou a salámem, posypeme strouhaným sýrem a znovu kořením na pizzu.
Rozehřejeme troubu na 300 °C nebo na maximum. Mezitím pizzy ještě mírně vykynou. Pečeme jednotlivě, cca 5 až 10 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,090.81 kcal |
Protein: 58.77 g |
Sacharidy: 89.49 g |
z toho cukr: 5.73 g |
Tuk: 55.90 g |
z toho nas. MK: 27.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3288-spaldova-pizza-se-sunkou