Vepřová panenka na rozmarýnu

Panenka je kvalitní minutkové maso, proto vám na přípravu tohoto pokrmu bude stačit pár minut.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Panenku si opláchneme, nakrájíme na silnější kolečka a lehce naklepeme.
  2. Plátky masa osolíme, opepříme, přidáme česnek a rozmarýn.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm zprudka z obou stran opečeme.
  4. Pánev odstavíme z plotny, přidáme kousek másla, další špetku rozmarýnu, přikryjeme poklicí a necháme zhruba 2 minuty odpočinout.
  5. Při podávání přelijeme výpekem. Podáváme se zeleninou a čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 332.24 kcal | Protein: 53.79 g | Sacharidy: 0.32 g | z toho cukr: 0.01 g | Tuk: 11.25 g | z toho nas. MK: 4.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3287-veprova-panenka-na-rozmarynu