Kotleta v bramboráku
Bramboráky jsou velmi oblíbeným pokrmem. Máme je rádi samotné, s uzeninou, sýrem, plněné a skvělou pochoutkou jsou řízky přímo v bramborovém těstě.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
Těsto na bramboráky
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme sůl, pepř, vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku a podle potřeby strouhanku. Dobře promícháme.
- Plátky kotlety si opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
- V pánvi si rozehřejeme větší množství oleje. Lžíci nandáme těsto do pánve a uhladíme na placku o velikosti kotlety.
- Na placku položíme kotletu a opět nandáme bramborové těsto, tak aby jsme měli řízek celý v těstě.
- Smažíme pomalu z obou stran do zlatova. Podáváme se zeleninou a cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 475.87 kcal |
Protein: 42.52 g |
Sacharidy: 39.39 g |
z toho cukr: 1.26 g |
Tuk: 15.04 g |
z toho nas. MK: 3.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3285-kotleta-v-bramboraku