Kotleta v bramboráku

Bramboráky jsou velmi oblíbeným pokrmem. Máme je rádi samotné, s uzeninou, sýrem, plněné a skvělou pochoutkou jsou řízky přímo v bramborovém těstě.

Ingredience (2 x porce)

Těsto na bramboráky

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Přidáme sůl, pepř, vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku a podle potřeby strouhanku. Dobře promícháme.
  3. Plátky kotlety si opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
  4. V pánvi si rozehřejeme větší množství oleje. Lžíci nandáme těsto do pánve a uhladíme na placku o velikosti kotlety.
  5. Na placku položíme kotletu a opět nandáme bramborové těsto, tak aby jsme měli řízek celý v těstě.
  6. Smažíme pomalu z obou stran do zlatova. Podáváme se zeleninou a cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 475.87 kcal | Protein: 42.52 g | Sacharidy: 39.39 g | z toho cukr: 1.26 g | Tuk: 15.04 g | z toho nas. MK: 3.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3285-kotleta-v-bramboraku