Pohanková polévka s brambory

Pohanková polévka je velmi zdravá, není zahuštěná moukou, a proto je lehce stravitelná. Příprava vám zabere pár minut.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme na kostičky nakrájenou cibuli společně s nastrouhanou zeleninou. Opékáme do křupava.
  2. Pohanku spaříme vařící vodou, dobře propláchneme a přidáme do hrnce. Chvíli restujeme a poté zalijeme vodou.
  3. Vložíme bujón a na kostky nakrájené oloupané brambory. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí.
  4. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou celerovou natí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 372.56 kcal | Protein: 12.05 g | Sacharidy: 67.02 g | z toho cukr: 6.05 g | Tuk: 4.00 g | z toho nas. MK: 1.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3283-pohankova-polevka-s-brambory