Pečená hlíva ústřičná s celerovo-bramborovým pyré

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory celer oloupejte a v osolené vodě uvařte do měkka.
  2. Mezitím dejte do menšího pekáče nakrájenou hlívu ústřičnou na větší kousky, cibuli na kolečka a neoloupané stroužky česneku. Navrch posypejte většími hoblinami másla. Pečte odkryté v troubě na 200°C asi 25 minut.
  3. Z brambor, celeru másla a mléka umixujte hladké pyré, které dle potřeby dosolte. Pyré naservírujte na talíř, přidejte upečenou hlívu. Nakonec stroužky česneku vymáčkněte na jídlo a posypte oblíbenou bylinou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 254.09 kcal | Protein: 13.62 g | Sacharidy: 42.66 g | z toho cukr: 8.55 g | Tuk: 1.58 g | z toho nas. MK: 0.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3280-pecena-hliva-ustricna-s-celerovo-bramborovym-pyre