Kari krém z kuřete

Pikantní polévka ze zeleniny, kari koření a kuřete zjemněná smetanou. Podáváme s kousky kuřete.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuře si opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí.
  2. Do druhého hrnce si dáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a škvaříme.
  3. Přidáme kousek másla, na kousky nakrájené rajčata, česnek, kari koření a chvíli restujeme.
  4. Zasypeme moukou, opražíme a vlijeme scezený vývar z kuřete. Provaříme zhruba 20 minut.
  5. Po provaření přecedíme přes síto. Podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme smetanou.
  6. Podáváme s kousky vařeného kuřete.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,103.35 kcal | Protein: 38.00 g | Sacharidy: 21.57 g | z toho cukr: 7.34 g | Tuk: 97.83 g | z toho nas. MK: 44.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3277-kari-krem-z-kurete