Polníčkový salát s avokádem a vejcem

Rychle připravená velká porce salátu, která nahradí oběd. Salát je plný bílkovin a díky avokádu i plný zdravých tuků. K řeckému jogurtu můžete přidat i výraznější koření.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Dáme vařit vejce natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
  2. Polníček a rukolu propláchneme. Rajče zbavíme středu a nakrájíme na větší kostičky. Okurku oškrábeme a nakrájíme.
  3. Vše dáme do salátové mísy a promícháme. Přidáme očištěné a nakrájené avokádo.
  4. V menší misce smícháme jogurt se solí a pepřem. Společně s nakrájeným vejcem přidáme k salátu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 238.28 kcal | Protein: 8.26 g | Sacharidy: 6.93 g | z toho cukr: 4.51 g | Tuk: 18.01 g | z toho nas. MK: 3.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3275-polnickovy-salat-s-avokadem-a-vejcem