Rychle připravená velká porce salátu, která nahradí oběd. Salát je plný bílkovin a díky avokádu i plný zdravých tuků. K řeckému jogurtu můžete přidat i výraznější koření.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Dáme vařit vejce natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
Polníček a rukolu propláchneme. Rajče zbavíme středu a nakrájíme na větší kostičky. Okurku oškrábeme a nakrájíme.
Vše dáme do salátové mísy a promícháme. Přidáme očištěné a nakrájené avokádo.
V menší misce smícháme jogurt se solí a pepřem. Společně s nakrájeným vejcem přidáme k salátu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 238.28 kcal |
Protein: 8.26 g |
Sacharidy: 6.93 g |
z toho cukr: 4.51 g |
Tuk: 18.01 g |
z toho nas. MK: 3.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3275-polnickovy-salat-s-avokadem-a-vejcem