Drožďová polévka s krupicovými knedlíčky

Zdravá nezahuštěná polévka s typickou chutí po čerstvém droždí. Polévka je doplněná o krupicové knedlíčky, aby více zasytila.

Ingredience (3 x porce)

Krupicové knedlíčky

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme nastrouhanou zeleninu společně s nakrájenou cibulkou. Vše restujeme.
  2. Vložíme droždí a necháme rozpustit. Chvíli prohřejeme a zalijeme vodou.
  3. Přidáme bujón, sůl, pepř a přivedeme k varu.
  4. V hrníčku si smícháme suroviny na knedlíčky. Potřebujeme hustější těstíčko z kterého půjdou tvarovat knedlíčky. Mokrýma rukama je ušouláme a vhodíme do vařící polévky.
  5. Vaříme zhruba 5 minut. Polévku podáváme ozdobenou čerstvou nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 159.88 kcal | Protein: 6.06 g | Sacharidy: 8.24 g | z toho cukr: 4.22 g | Tuk: 11.15 g | z toho nas. MK: 6.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3268-drozdova-polevka-s-krupicovymi-knedlicky