Zdravá nezahuštěná polévka s typickou chutí po čerstvém droždí. Polévka je doplněná o krupicové knedlíčky, aby více zasytila.
Ingredience (3 x porce)
Krupicové knedlíčky
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme nastrouhanou zeleninu společně s nakrájenou cibulkou. Vše restujeme.
Vložíme droždí a necháme rozpustit. Chvíli prohřejeme a zalijeme vodou.
Přidáme bujón, sůl, pepř a přivedeme k varu.
V hrníčku si smícháme suroviny na knedlíčky. Potřebujeme hustější těstíčko z kterého půjdou tvarovat knedlíčky. Mokrýma rukama je ušouláme a vhodíme do vařící polévky.
Vaříme zhruba 5 minut. Polévku podáváme ozdobenou čerstvou nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 159.88 kcal |
Protein: 6.06 g |
Sacharidy: 8.24 g |
z toho cukr: 4.22 g |
Tuk: 11.15 g |
z toho nas. MK: 6.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3268-drozdova-polevka-s-krupicovymi-knedlicky