Drůbeží játra na cibulce

Játra a ledvinky mnohým z nás zprotivily školní jídelny. Musí se totiž umět uvařit. Játra jsou specifická tím, že se solí až opečená, jinak ztvrdnou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Játra očistěte od blan a žilek, není potřeba žádné zvláštní zacházení, ale je lepší na dotek tuhé a části odkrojit. Rozpalte na pánvi olej a opečte mírně do zlatova na proužky nebo kolečka nakrájenou cibuli. Poté přidejte očištěná játra. Opečte je zprudka a krátce, drůbeží játra nepotřebují trápit na pánvi dlouho a jsou hned měkká.
  2. Po orestování je dosolte a opepřete. Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo i hranolky a tatarka.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 189.94 kcal | Protein: 21.46 g | Sacharidy: 3.02 g | z toho cukr: 1.17 g | Tuk: 9.47 g | z toho nas. MK: 2.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3264-drubezi-jatra-na-cibulce