Snickers cheesecake

Dortík, který dá trošku práce, ale za námahu rozhodně stojí. Je výtečný a zdobení zvládnou i nezkušení. Okamžitě zmizí z talířků i z lednice.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Sušenky nastrouháme v mixéru a promačkáme s máslem a arašídovým máslem (2 lžíce). Až se nám v míse podaří spojit velká koule (částečně se bude drobit) máme směs připravenou a dobře rozmíchanou.
  2. Velkou dortovou formu vymažeme máslem, dno vyložíme pečícím papírem. Směs utlačíme na dno dlaní. Je třeba hodně zatlačit. Dáme formu se směsí do lednice a připravíme krém.
  3. Vyšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a pomazánkovým máslem. Přidáme 2 lžíce arašídového másla. Vmícháme vejce a žloutek. Vždy zašleháme jen jeden kus. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Předehřejeme troubu na 200 °C. Směs vlijeme na vychladnutý podklad. Dáme do trouby. Pečeme 10 minut a snížíme teplotu na 110 °C. Pečeme dalších 20 minut.
  5. Vypneme. Mezi dvířka trouby dáme zarážku, aby zůstaly mírně otevřeny a necháme v troubě 2 hodiny.
  6. Poté uložíme do lednice. Necháme vychladit alespoň 2 hodiny.
  7. Poléváme polevou nebo karamelem. Nahoru dáme rozkrájené tyčinky snickers a znovu poléváme polevou nebo karamelem.
  8. Dáme vychladit do druhého dne a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 567.34 kcal | Protein: 12.57 g | Sacharidy: 61.88 g | z toho cukr: 48.25 g | Tuk: 35.68 g | z toho nas. MK: 18.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3263-snickers-cheesecake