Máslová dýně s mandlemi

Chutná večeře, ke které se nejlépe hodí rozpečená bageta s máslem nebo výborný oběd. Stačí doplnit dýni o bramborovou kaši. Rozpečené mandle společně s dýni chutnají výtečně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Máslovou dýni rozkrojíme, očistíme od semínek a oškrábeme škrabkou slupku. Mírně ji potřeme olivovým olejem a dáme na 20 minut péct na 170 °C.
  2. Mezitím spaříme mandle v horké vodě, oloupeme je a rozpůlíme.
  3. Připravíme marinádu na dýni. Smícháme olivový olej a koření.
  4. Jakmile je dýně mírně upečená, rozkrájíme ji nožem na ježka. Bude změknutá, pozor na to, abyste ji neprokrojili úplně.
  5. Do otvorů vložte mandle, zbytek mandlí dejte nahoru na dýni.
  6. Pečte na 200 °C 20 minut, poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 20 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 411.11 kcal | Protein: 7.61 g | Sacharidy: 11.36 g | z toho cukr: 7.25 g | Tuk: 36.89 g | z toho nas. MK: 4.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3259-maslova-dyne-s-mandlemi