Smažená jablková buchta

Jednoduchou buchtu si snadno připravíte i bez trouby. Postačí vám k tomu velká pánev s nepřilnavým dnem, kterou můžete uzavřít poklicí. Koláč chutná teplý i studený.

Ingredience (6 x porce)

Na pánev

Postup přípravy

  1. Jablka očistíme ze slupek a od jader. Nakrájíme na tenké proužky.
  2. V míse prošleháme vejce, cukr, mléko, skořici, rum a olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme těsto.
  3. Na pánev dáme máslo a cukr, mícháme, necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme jablka a promícháme. Necháme chvíli restovat.
  4. Zalijeme rovnoměrně těstem, snížíme teplotu a dusíme pod poklicí. Celková doba je asi 50 minut, ale záleží na typu pánve a velikosti hořáku. Asi v polovině času je třeba buchtu otočit.
  5. Otáčení proveďte přes poklici. Vše v rukavicích hoďte na poklici a zpět do pánve. Nelze otáčet, dokud je těsto nahoře tekuté, otáčejte cca po 25 min.
  6. Hotový koláč pocukrujte a podávejte ještě teplý. Můžete dozdobit šlehačkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 320.18 kcal | Protein: 5.48 g | Sacharidy: 42.19 g | z toho cukr: 17.30 g | Tuk: 13.24 g | z toho nas. MK: 4.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3254-smazena-jablkova-buchta