Tvarohová pomazánka s vejcem a balkánským sýrem

Výborná pomazánka plná proteinu, která se hodí na snídani a svačinu, stejně jako na chuťovky pro hosty. Chuť podtrhnete, pokud dozdobíte před podáváním černými olivami.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Vyloupneme žloutek do větší misky.
  2. Žloutek smícháme se změklým máslem, tvarohem a hořčicí. Prošleháme mixérem.
  3. Na drobné kousky nakrájíme balkánský sýr, bílek a jarní cibulku s natí. Vmícháme do směsi vařechou.
  4. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 105.45 kcal | Protein: 5.76 g | Sacharidy: 1.14 g | z toho cukr: 0.88 g | Tuk: 8.75 g | z toho nas. MK: 5.17 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3251-tvarohova-pomazanka-s-vejcem-a-balkanskym-syrem