Masový špíz s uzeninou

Špíz je ideální jídlo na zpracování všeho, co máte v lednici. Můžete použít všechnu uzeninu, zeleninu, maso a udělat si ho dle své chuti.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, tymiánem a promícháme.
  2. Klobásu si nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky, cibuli na měsíčky.
  3. Vezmeme si jehlu na špíz a střídavě napichujeme maso, cibuli, slaninu, cibuli, klobásku až do úplného spotřebování surovin.
  4. Špíz vložíme do malého pekáče, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme do změknutí.
  5. Můžeme podávat s vařeným bramborem, brusinkami, dipem, zeleninou nebo jen tak s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 888.93 kcal | Protein: 57.82 g | Sacharidy: 12.31 g | z toho cukr: 7.07 g | Tuk: 66.72 g | z toho nas. MK: 21.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3249-masovy-spiz-s-uzeninou