Masový špíz s uzeninou
Špíz je ideální jídlo na zpracování všeho, co máte v lednici. Můžete použít všechnu uzeninu, zeleninu, maso a udělat si ho dle své chuti.
Ingredience (1 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Maso si opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, tymiánem a promícháme.
- Klobásu si nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky, cibuli na měsíčky.
- Vezmeme si jehlu na špíz a střídavě napichujeme maso, cibuli, slaninu, cibuli, klobásku až do úplného spotřebování surovin.
- Špíz vložíme do malého pekáče, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme do změknutí.
- Můžeme podávat s vařeným bramborem, brusinkami, dipem, zeleninou nebo jen tak s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 888.93 kcal |
Protein: 57.82 g |
Sacharidy: 12.31 g |
z toho cukr: 7.07 g |
Tuk: 66.72 g |
z toho nas. MK: 21.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3249-masovy-spiz-s-uzeninou