Kyselice
Kyselice je polévka z kysaného zelí, brambor, uzeniny, nebo uzeného masa. Je velmi hutná a proto můžeme podávat s čerstvým pečivem i jako hlavní chod.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Klobásu a slaninu si nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Společně opékáme až nám pustí tuk.
- Přidáme kysané zelí, které neproplachujeme, jen překrájíme na menší kousky. Chvíli restujeme.
- Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do polévky. Vše společně vaříme do změknutí.
- V troše mléka si rozmícháme hladkou mouku na hladké těstíčko.
- Vlijeme do polévky, přilijeme zbytek mléka, přidáme smetanu a vše společně provaříme asi 15 minut.
- Polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a můžeme podávat. Kdo má rád, může přidat do talíře kysanou smetanu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 488.25 kcal |
Protein: 14.09 g |
Sacharidy: 33.17 g |
z toho cukr: 9.17 g |
Tuk: 31.65 g |
z toho nas. MK: 14.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3247-kyselice