Kyselice

Kyselice je polévka z kysaného zelí, brambor, uzeniny, nebo uzeného masa. Je velmi hutná a proto můžeme podávat s čerstvým pečivem i jako hlavní chod.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Klobásu a slaninu si nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Společně opékáme až nám pustí tuk.
  2. Přidáme kysané zelí, které neproplachujeme, jen překrájíme na menší kousky. Chvíli restujeme.
  3. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  4. Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do polévky. Vše společně vaříme do změknutí.
  5. V troše mléka si rozmícháme hladkou mouku na hladké těstíčko.
  6. Vlijeme do polévky, přilijeme zbytek mléka, přidáme smetanu a vše společně provaříme asi 15 minut.
  7. Polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a můžeme podávat. Kdo má rád, může přidat do talíře kysanou smetanu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 488.25 kcal | Protein: 14.09 g | Sacharidy: 33.17 g | z toho cukr: 9.17 g | Tuk: 31.65 g | z toho nas. MK: 14.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3247-kyselice