Penne s rajčaty a olivami

Těstoviny jsou snadné na přípravu, a přestože obsahují jen pár ingrediencí, jsou chuťově velmi výrazné.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Penne si vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené scedíme, propláchneme.
  2. V pánvi si rozehřejeme olivový olej. Vložíme na plátky nakrájený česnek a na tenké nudličky nakrájenou slaninu. Opečeme do zlatova.
  3. Vložíme na kolečka nakrájená rajčata. Přidáme na kolečka nakrájené olivy a opékáme.
  4. Do pánve vložíme uvařené penne, osolíme, opepříme, důkladně promícháme.
  5. Při podávání sypeme strouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 746.18 kcal | Protein: 22.81 g | Sacharidy: 94.25 g | z toho cukr: 5.76 g | Tuk: 28.07 g | z toho nas. MK: 6.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3242-penne-s-rajcaty-a-olivami